Autoplin

U nastavku možete pročitati osnovne informacije o autoplinu. Više o autoplinu pogledajte na našoj web stranici Autoplin.org
Kako funkcionira STARGAS I ACON autoplin uređaj?
Kao prvo, potrebno je da nas kontaktirate ili navratite do nas kako bi naše stručno osoblje utvrdilo koji autoplin uređaj odgovara karakteristikama motora vašeg vozila. Nakon odabira prikladnog autoplin uređaja i spremnika plina (koji može biti različitih oblika i zapremina), ugrađuje se autoplin uređaj sa svim pripadajućim dijelovima. Sama ugradnja u prosjeku traje do 2 dana.

Sam autoplin uređaj funkcionira tako da umjesto ubrizgavanja benzina ubrizgava plin.
Prilikom paljenja, vozilo se pokreće na benzin. Automatski sustav u autoplin uređaju nakon vrlo kratkog vremena prebacuje režim vožnje s benzina na plin. U samoj vožnji prebacivanje s benzinskog na plinski pogon je neprimjetno. Vozač to može vidjeti na indikatoru na kojem po želji i ručno može promijeniti vrstu pogonskog goriva.

Kako se upravlja vozilom koje ima ugrađen STARGAS I ACON autoplinski uređaj?

Vrlo jednostavno. Vozač u vožnji praktički ne može osjetiti razliku između benzinskog i plinskog pogona. Naime, prilikom ugradnje autoplin uređaj je pomoću posebnog računalnog programa podešen tako da se automobil u potpunosti ponaša kao da ga pokreće benzin.
Na indikatoru je vidljivo stanje rezervoara (gornje lampice), tipka za odabir pogonskog goriva (plin/benzin), te u donjem dijelu dvije tipke koje pokazuju koji se pogon trenutno koristi. Vozač može ručno prelaziti s plinskog na benzinski pogon i obrnuto, prema želji i potrebi.
Izvedba ovog indikatora može biti i nešto drugačija, ali s istim logičkim rasporedom.
Važno je napomenuti kako ugradnjom autoplin uređaja automobil ima dva spremnika, tako da se u pravilu udvostručuje radijus kretanja vozila između dva punjenja.

NAŠ SUSTAV DIREKTNOG UBRIZGAVANJA GORIVA AGIS OBD CAN i8 jedinstveno samostalno podešava smjesu na isti način kao što to radi benzinski kompjuter motora vozila i na taj način stvara uvijete indentične onima KOJE JE ODREDIO PRIOZVOĐAČ VOZILA drugi uređaji nemaju mogućnost samostalnog podešavanja pa tako niti precizne smjese koja je zadana.S uređajim AGIS OBD CAN koji je prvi na svijetu 2006 godine napravio OBD CAN sistem regulacije i povezao PLINSKI KOMPJUTER u direktnu VEZU s ostalim kompjuterima u vozilu.

Ugradnja u pravilu traje 2 dana kako bi se vozilo moglo pedantno PODESITI i PRERADAITI na pogon AUTOPLINOM…

ISPLATIVOST UGRADNJE JE NEUPITNA kako prikazuje sljedeća tablica usljed kontrolirane cijene AUTOPLINA koja je u odnosu na BENZIN 95 upola manja -Vidi Tablicu

  Iz tablice je vidljivo da j cijena benzina 95 daleko veća nego li plina vozilo u korištenju da bi postiglo identične performanse MORA potrošiti ca 15% više AUTOPLINA NEGO BENZINA PO LITRI GORIVA mnogi kalkuliraju cijenu ugradnje i povrat novca od ugradnje koja kod nas za 4 cilindra s uređajem AGIS OBD CAN promotivnom razdoblju košta samo 6500 kn za vozilo od 4 cilindra s jamstvom od 5 GODINA ili 100.000km na uređaj.
Također preporučamo kupnju putem kreditnih kartica AMERICAN, DINERS ILI EUROCARD MC kod kojih mjesečna otplata na 60 RATA iznosi samo 149 kn… tada se ugradnja autoplina isplati već od prvog kilometra, jer ušteda pri trošenju goriva već 1. mjeseca donjeti će POVRAT NOVCA.
Koliko? Možete vidjeti u sljedećoj TABLICI gdje je uzeta cijena BENZINA i AUTOPLINA za dan 03.7.2012. U tablici je vidljivo da ukoliko potrošite SAMO 31 litru benzina mjesečno a ugradili ste AUTOPLIN kojeg otplaćujete American KARTICOM i imate ratu od 149 kn zarađujete na razlici cijene goriva od samo 2,46 kn no ukoliko potrošite 10.000 litara goriva što je KOLIČINA KOJU POTROŠI AUTOMOBIL SREDNJE KLASE S PROSJEČNOM POTROŠNJOM OD 10 LIT/100 KM NA 100.000 KM UŠTEDJETI ĆETE 48711 KN S URAČUNATOM OTPLATOM AUTOPLINSKOG SISTEMA!!
Tolika ušteda omogućiti će Vam otplatu kredita ili čak kupnju novog vozila. 100000 KM JE PREMA STATISTICI NAJMANJI BROJ KILOMETARA KADA DOLAZI DO PROMJENE VOZILA, no sa SADAŠNJIM STANDARDOM izvjesno je DA ĆE TO BITI 200.000 ILI čak 300.000 KM. UŠTEDJETI ĆETE priličnu svotu novca.
TAKOĐER UZMITE U OBZIR DA PRERAĐENI AUTOMOBIL NA AUTOPLIN, U PRODAJI LAKŠE I BRŽE PRONALAZI SVOJE NOVE KUPCE.